Airfryer Chicken Doner

Het is eindelijk weer Ramadan, de beste maand van het jaar! Ook dit jaar gaan we elke dag minimaal één recept delen. Op de eerst dag van de ramadan hebben we een heerlijke Chicken Döner die je in airfryer of oven kunt maken. Serveer het met Turkse rijst (het recept staat op onze website) of doe het gewoon in een broodje.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
1 kg kipdijfilet
2 el yoghurt
1 el sojasaus
1 el tomatensaus
40 ml zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl chilivlokken
1 tl kerriepoeder
1 tl uienpoeder
1 handje peterselie
2 tl zout
VOOR UIENSALADA:
1 rode ui
1 el verse peterselie
1 el citroensap
1 tl sumak
1snufje zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de saus met yoghurt, tomatenpuree, sojasaus, knoflook, olijfolie, verse peterselie en de kruiden. Gooi daarna de kipdijfilet erin, meng het goed door elkaar en laat het minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Done
2.

Prik twee satestokjes in een halve ui en haal de kipdijfilets erdoorheen. Prik er nog een halve ui erin en bak het 30 minuten op 180 graden in de airfryer of 45-55 minuten in de oven (draai het halverwege om). Let op! Bak de Döner eerst 30 minuten in de airfryer op 180°C of 45-55 minuten in de oven op 180°C. Snijd daarna döner in dunne stukjes, de binnenkant kan nog rauw zijn, dus bak het nog 20 tot 30 minuten in de airfryer of oven.
Done
3.

Maak ondertussen de uiensalade met rode ui, verse peterselie, citroensap, sumak en zout. Meng het door elkaar en zet het opzij.
Done
4.

Snijd de döner in dunne reepjes en serveer het met rijst of maak er een döner broodje van. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *