Airfryer Chicken Kebab
Omdat zonnebloemolie tegenwoordig net goud is, moesten we op zoek gaan naar alternatieven zonder olie. Een airfryer is een uitstekende oplossing en ook nog eens gezond. Lang verhaal kort, we hebben een verrukkelijke Chicken Kebab in de airfryer gemaakt. Heel simpel met maar een paar verse ingrediënten! Check het recept voor deze overheerlijke Airfryer Chicken Kebabs.
3.5 van 7 reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
750 gram kipfilet | |
100 ml olijfolie | |
0.5 rode ui | |
0.5 gele ui | |
1 zoete puntpaprika | |
3 teentjes knoflook | |
2 el yoghurt | |
2 tl chilivlokken | |
1 tl paprikapoeder | |
1 tl oregano | |
0.5 tl peper | |
1 el zout |
Bereidingswijze
1.
Gooi als eerst rode ui, puntpaprika, gele ui, knoflook, olijfolie, de kruiden en yoghurt in een blender en mix het.
Done
2.
Giet het mengsel op de kip, roer het goed door en laat het minimaal 2 uur marineren.
Done
3.
Rijg de kip aan de satéstokjes en bak ze 10-12 minuten op 180 graden in de airfryer (of 25 minuten op 180 in de oven). Eet smakelijk!
Done
7 Reacties
-
- Kelly
Hi welke saus heb je ernaast geserveerd?
- Hanae
Hoi,
Welke yoghurt heb je gebruikt? Of maakt het niet veel uit welke het is?
Bedankt alvast
Hoi hoeveel stokjes is 1 portie