Appeltaart Cheesecake

Appeltaart Cheesecake, een perfecte fusie van de Nederlandse en Amerikaanse keuken! Met een romige textuur en een knapperige speculaaskoek bodem is dit recept niet alleen overheerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Deze sensationele creatie combineert de warme smaken van appeltaart met de smeuïgheid van een klassieke cheesecake. De basis van verkruimelde speculaaskoekjes voegt een verrassende twist toe.

3 van 2 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR BODEM:
300 gram speculaaskoekjes
90 gram ongezouten boter
VOOR VULLING & TOPPING:
5 medium appels
2 el ongezouten boter
80 gram basterdsuiker
2 tl kaneelpoeder
2 el water
1 tl citroensap
VOOR MAIZENA MIX:
2 tl maizena
1 el water
VOOR CHEESECAKE VULLING:
500 gram roomkaas
150 gram suiker
2 medium eieren op kamertemperatuur
100 gram zure room
2 tl vanille extract
1 tl kaneelpoeder
VOOR TOPPING:
1 el gemalen speculaaskoekjes
1 el gesmolten speculoospasta

Bereidingswijze

1.

Schil de appels en snijd ze in partjes van ongeveer 1 cm dik. Smelt boter in een pan en voeg appels, basterdsuiker, kaneelpoeder en citroensap toe. Roer het 10 minuten op laag vuur, giet de maizena mix erin en roer het even door elkaar. Laat het afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
Voor vulling & topping: 5 medium appels 2 el ongezouten boter 80g basterdsuiker 2 tl kaneelpoeder 2 el water 1 tl citroensap Voor maizena mix: 2 tl maizena 1 el water
Done
2.

Doe roomkaas, suiker, eieren, zure room, kaneelpoeder en vanille extract in een kom. Meng alles door elkaar en zet het opzij. *Roomkaas, zure room en eieren moet op kamertemperatuur
Voor cheesecake vulling: 500g roomkaas (op kamertemperatuur) 150g suiker 2 medium eieren (op kamertemperatuur) 100g zure room (op kamertemperatuur) 2 tl vanille extract 1 tl kaneelpoeder
Done
3.

Maak vervolgens de bodem met gemalen speculaaskoekjes en gesmolten boter Verplaats het in een springvorm (van Ø18 cm) en druk het aan met een glas
Voor bodem: 300g gemalen speculaaskoekjes 90g gesmolten boter
Done
4.

Vul de speculaasbodem met de helft van de cheesecake vulling, helft van de appeltaart vulling en de rest van de cheesecake vulling, Bak het daarna 60-70 minuten op 150 graden in de oven.
Done
5.

Laat de appeltaart cheesecake eerst afkoelen en zet het daarna minimaal 6 uur in de koelkast. Maak het af met de rest van de appeltaart vulling, gemalen speculaaskoek en gesmolten speculoospasta. Eet smakelijk!
Voor topping: 1 el gemalen speculaaskoekjes 1 el gesmolten speculoospasta
Done

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *