Arancini met Kip

Arancini’s met kip zijn smaakvolle Italiaanse lekkernijen die zeker in de smaak zullen vallen. Deze heerlijke balletjes worden bereid door gekookte risotto te vermengen met stukjes malse kip en blokjes mozzarella. De vulling wordt liefdevol gevormd tot kleine of grote balletjes en vervolgens ondergedompeld in een knapperig jasje van paneermeel. Wanneer je ze frituurt, ontstaat er een gouden korst die heerlijk knispert bij elke hap. Heerlijk met huisgemaakte pastasaus!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
250 gram risotto
200 gram kipfilet
500 ml kippenbouilion
30 gram Parmezaanse kaas
1 el citroensap
1 medium ui
2 teentjes knoflook
40 gram ongezouten boter
200 gram mozzarella of 14 mini mozzarella's
VOOR BREADING:
100 gram paneermeel
50 gram bloem
2 medium eieren
VOOR PASTASAUS:
2 el olijfolie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 el tomatenpuree
100 ml water
1 el verse peterselie
1 el verse basilicum
1 tl gedroogde oregano
0.5 tl peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Kook als eerst de kip 15-20 minuten in 600 ml water. Trek de kip uit elkaar met twee vorken en snijd het vervolgens in kleine stukken (gooi het water niet weg, we gaan het gebruiken voor de rijst).
Ingrediënten: 200g kipfilet 600 ml water
Done
2.

Maak ondertussen de pastasaus. Snipper de ui en snijd de knoflook, verse peterselie en verse basilicum in kleien stukjes. Voeg olijfolie toe in een pan en fruit de ui en knoflook. Doe daarna de tomatenpuree en oregano erin en bak het even mee. Giet vervolgens het water in en voeg verse basilicum, verse peterselie, peper en zout toe. Roer het goed door elkaar en laat het even koken op laag vuur.
Ingrediënten: 2 el olijfolie 1 kleine ui 1 teentje knoflook 1 el tomatenpuree 100 ml water 1 el verse peterselie 1 el verse basilicum 1 tl gedroogde oregano 1/2 tl peper 1 tl zout
Done
3.

Smelt boter in een pan, fruit daarna de ui en knoflook een paar minuten. Voeg risotto en citroensap toe en bak de rijst tot het glazig begint te worden.
Ingredienten: 250g risotto rijst 1 el citroensap 1 medium ui 2 teentjes knoflook 40g ongezouten boter
Done
4.

Giet vervolgens de kippenbouillon beetje bij beetje erin en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit proces een paar keer tot de risotto 25 minuten heeft gekookt .
Ingrediënten: 500 ml kippenboullion
Done
5.

Zet het vuur uit en voeg gekookte kip, Parmezaanse kaas, peper en zout toe Meng alles door elkaar en laat 10 minuten invriezen.
Ingrediënten: 30g Parmezaanse kaas 1 tl peper 1 tl zout
Done
6.

Neem daarna 1 eetlepel van de risotto, druk het plat en leg 1 blokje mozzarella in het midden. Maak er een bal van en haal het door bloem, ei en paneermeel.
Ingrediënten: 50g bloem 2 medium eieren 100g paneermeel 200g mozzarella of 14 mini mozzarella’s
Done
7.

Frituur het vervolgens 7 à 8 minuten goudbruin op 180 graden. Serveer de arancini’s met pastasaus en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *