Āsh-e Reshte

Āsh-e Reshte is een smakelijke en gezonde Perzische soep. Deze noedelsoep is een aanrader tijdens de Ramadan vanwege zijn voedzame en vullende eigenschappen. Het bevat veel groenten, zoals spinazie, prei en lente-ui, die vol zitten met belangrijke voedingsstoffen zoals vezels en vitaminen. 

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
150 gram spaghetti of reshteh noedels
150 gram gekookte kikkerwten
100 gram rode linzen
150 gram kidneybonen
400 gram spinazie
1 handje verse dille
2 lente uien
1 prei
1 handje verse peterselie
1 handje verse munt
2 el olijfolie
1 medium ui
2 teentjes knoflook
1 liter gekookt water met 0.5 el vegeta kruiden
1 tl kurkumapoeder
1 tl paprikapoeder
1 snufje peper
1 snufje zout
VOOR SAUS:
0.5 el ongezouten roomboter
1 tl gedroogde munt
VOOR ZURE ROOM-YOGHURT MIX:
2 el zure room
2 el yoghurt

Bereidingswijze

1.

Pak een diepe pan en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna verse dille, lente, prei, verse munt, verse peterselie en spinazie toe en bak het even mee.
Done
2.

Gooi vervolgens de kruiden, kidneybonen, gekookte kikkererwten en de rode linzen erin. Voeg kokend water met vegata kruiden toe en laat het 30 minuten koken op laag vuur.
Done
3.

Breek daarna de spaghetti in tweeën en gooi het erin. Laat het nog 15 minuten koken op laag vuur. Blijf ondertussen constant roeren.
Done
4.

Mix zure room met yogurt en lepel de helft in de noedelsoep. Roer het, en maak als laatst de munt saus met boter en gedroogde munt.
Done
5.

Versier de Āsh-e Reshte met nog meer zure room-yoghurt mix, munt saus en gebakken uitjes. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *