Ayvalık Tosti

15 min

makkelijk

2

Deze calorierijke tosti is een populair sandwich-gerecht uit Turkije. Het komt oorspronkelijk uit de havenstad Ayvalık. Het originele recept is zonder huzarensalade, maar vooral in Istanbul maken ze het wel met salade. Check de video of lees het recept voor deze overheerlijke Ayvalık Tosti.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
4 sneetjes tosti of casino brood
8 plakjes sucuk
150 gram salami
0.5 el tomatenpuree
2 grote augurken
6 plakjes kaşar kaas (of mozzarella)
0.25 el ongezouten boter
VOOR HUZARENSALADE:
2 el Turkse yoghurt
4 el mayonaise
1 tl zout
2 el doperwten mix

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst een simpele huzarensalade met yoghurt, mayo, zout en een mix van doperwten, mais en wortel.
Done
2.

Zet de salade in de koelkast en pak 4 sneetjes tosti brood. Besmeer er 2 met tomatenpuree en beleg ze daarna met sucuk.
Done
3.

Leg ze voor 2 minuten tussen het tosti-ijzer en voeg vervolgens augurk en kasar kaas toe. Besmeer ze met boter en bak ze voor 6 minuten.
Done
4.

Fruit ondertussen de salami voor een paar minuten. Open daarna de tosti's en beleg ze met salami, huzarensalade en ketchup. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *