Baked Alfredo Shells

Deze heerlijke Baked Alfredo Pasta Shells combineert perfect gekruide gehaktvulling met romige alfredo saus en een smeuïg laagje kaas. De pastachelpen gevuld met gekruide gehakt en overgoten met de romige alfredo saus zorgen voor een overheerlijke maaltijd waar het water je van in de mond loopt.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
300 gram rundergehakt
100 gram pastaschelpen
100 gram geraspte mozzarella
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
0.5 tl peper
1 tl zout
VOOR ALFREDO SAUS:
2 el ongezouten boter
1 el roomkaas
150 ml roomkaas
150 ml pastawater
20 gram Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepeper optioneel
1 snufje peper
1 tl maizena

Bereidingswijze

1.

Breng als eerst het pastawater op smaak met zout en kook de pastaschelpen al dente.
Ingrediënten: 100g pastaschelpen 1 el zout
Done
2.

Maak ondertussen de saus met boter, roomkaas, kookroom, pastawater, Parmezaanse kaas, cayennepeper, knoflookpoeder, peper en maizena. Kook het even en zet het opzij.
Ingrediënten: 2 el boter 1 el roomkaas 150 ml kookroom 150 ml pastawater 20g Parmezaanse kaas 1 tl knoflookpoeder 1 tl cayennepeper (optioneel) Snufje peper 1 tl maizena
Done
3.

Bak vervolgens het gehakt gaar en voeg paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout toe. Zet het vuur uit en gooi mozzarella erin. Roer het even en lepel het gehakt in de pastaschelpen.
Ingrediënten: 300g rundergehakt 50g mozzarella 1 tl paprikapoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl uienpoeder 1/2 tl peper 1 tl zout
Done
4.

Giet daarna de alfredo saus in de ovenschaaltjes (in totaal 4 ovenschaaltjes) en voeg de pasta toe. Lepel de rest van de saus erop en strooi er mozzarella overheen.
Ingrediënten: 50g mozzarella
Done
5.

Bak het als laatst 10 minuten op 180 graden in de oven. Maak het af met verse peterselie en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Ingrediënten garnering: 1 el verse peterselie 1 el Parmezaanse kaas
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *