Baked Wedges
Friet of patat? Ze zeggen wel eens dat patat dik is en friet dun. Vandaag ga ik dus patat maken of moet ik het gewoon wedges noemen? Hoe dan ook… dit recept is om van te smullen. De kruidenmix in dit recept is ideaal voor aardappelen en de yoghurt dipsaus maakt het af. Zoals altijd is dit weer een super simpel recept! Bekijk de video of lees het recept voor deze baked wedges.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
2 medium aardappelen | |
1 tl knoflookpoeder | |
1 tl uienpoeder | |
1 tl gedroogde peterselie | |
1 tl oregano | |
1 tl paprikapoeder | |
1 snufje peper | |
1 snufje zout | |
1 scheutje olijfolie |
Voor yoghurtsaus:
3 el griekse yoghurt | |
1 tl gedroogde munt | |
1 teentje knoflook | |
1 el olijfolie | |
0.25 limoensap | |
snufje zout |
Bereidingswijze
1.
Snijd de aardappelen in wedges met de schil erop en kook ze voor 5 minuten. Droog ze vervolgens af met keukenpapier.
Done
2.
Mix de aardappelen samen met de kruiden en doe het daarna voor 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden.
Done
3.
Maak ondertussen de saus, voeg yoghurt, gedroogde munt, knoflook, olijfolie, limoensap en zout toe en roer het goed door elkaar. Serveer dit samen met de warme wedges. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord