Baklava Banaan Magnolia

45 min

makkelijk

4

Deze exquise lekkernij combineert de traditionele smaken van baklava met Magnolia! Het resultaat is een verleidelijk ramadan dessert! Het geheim zit in de knapperige stukjes baklavadeeg, gemengd met gemalen pistachenoten voor een heerlijke textuur. De toevoeging van banaan zorgt voor een smeuïge zoetheid die perfect samengaat met gele room!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
3 baklava vellen
1 rijpe banaan
VOOR GELE ROOM:
500 ml volle melk
25 gram bloem
25 gram maizena
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eidooier
20 gram banketbakkersroommix
2 el pistachenoten
VOOR BOTERMENGSEL:
1 el gesmolten boter ongezouten
25 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze

1.

Besmeer eerst het baklavadeeg of filodeeg met het botermengsel (gesmolten boter met zonnebloemolie mengen). Vouw het deeg op en leg het in een ovenschaal. Besmeer ook de bovenkant met het botermengsel. Bak het gedurende 20 minuten op 180 graden in de oven. Haal het eruit, verkruimel het met je handen en laat het afkoelen.
ngrediënten: 4 baklava vellen of filodeeg Voor botermengsel: 1 el gesmolten boter 25 ml zonnebloemolie
Done
2.

In een diepe pan, combineer melk, suiker, vanillesuiker, maizena, bloem en een eidooier. Kook het mengsel op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten. Roer voortdurend om te voorkomen dat de onderkant aan de pan blijft plakken. Laat het mengsel even afkoelen en voeg dan banketbakkersroom en pistachenoten toe. Roer alles goed door elkaar.
Voor gele room: 500 ml volle melk 25g bloem 25g maizena 50g suiker 1 zakje vanilesuiker 1 eidooier 20g banketbakkersroommix 2 el pistachenoten
Done
3.

Verdeel de ingrediënten over kommetjes in de volgende volgorde: gele room, baklava kruimels, plakjes banaan, pistachenoten, gele room, baklava kruimels, gele room, baklava kruimels, pistachenoten. Zet het als laatst 2 uur in de koelkast. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 1 rijpe banaan
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *