Baklava Bites

Vandaag ga ik baklava maken, maar niet het authentieke recept. Deze baklava is in bite-size! Zoals altijd ga ik weer voor een simpele variatie en ik moet zeggen dat deze bite-size baklava’s goed zijn gelukt! Ideaal voor een feestje 🙂 Bekijk de video of lees het recept voor deze Baklava Bites.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

3 van 2 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
8 plakjes filodeeg
75 gram hazelnoten
75 gram pistachenoten
30 gram amandelen
20 gram gesmolten boter
0.5 tl kaneel
VOOR SUIKERSIROOP
100 gram suiker
0.25 limoensap
80 ml water

Bereidingswijze

1.

Hak de hazelnoten, pistachenoten en de amandelen in de keukenmachine fijn. Verplaats het in een kom en voeg gesmolten boter en kaneel toe. Roer het goed door en zet het aan de kant.
Done
2.

Pak een plakje filodeeg en besmeer het gehele deeg met gesmolten boter, leg er nog 3 plakjes op. Op het bovenste hoef je geen boter te smeren.
Done
3.

Snijd 24 cirkels met een kookring. Smeer vervolgens gesmolten boter in de mini bakvormen en druk het deeg goed met je vingers. Voeg de notenmix toe en doe het voor 12 minuten op 180 graden in de oven.
Done
4.

Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg suiker, water en limoensap toe. Roer het een paar minuten tot de suiker is gesmolten en lepel het op de baklava bites.
Done

2 Reacties

  • Aka

    In de tekst staat leg er nog 4 plakjes bovenop, (filodeeg)
    In de ingredientenlijst staat 8 plakken filodeeg. Dit snap ik niet

    • mijnsmaak

      Hoi Aka, er moeten 3 plakjes bovenop(ik heb dit aangepast in de bereidingswijze). En stap 2 moet 2 keer gedaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *