Baklava

Zoek je naar een goed baklava recept? Stop met zoeken en volg dit recept! Deze baklava’s zijn mega groot, vol met pistachenoten en super krokant. Heerlijk met Maraş ijs! Check het recept voor deze overheerlijke Baklava.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
20 vellen baklavadeeg of filodeeg
200 gram ongezouten pistachenoten
250 gram ongezouten roomboter
VOOR SUIKERSIROOP:
150 gram suiker
150 ml water
0.5 el citroensap

Bereidingswijze

1.

Leg als eerst de ovenschotel op het baklava deeg en snij eromheen. Vet de ovenschaal daarna in met gesmolten boter.
Done
2.

Voeg telkens 2 vellen van het deeg toe en besmeer ze goed in met boter, gebruik zo nodig de overgebleven deegvellen.
Done
3.

Gooi na twintig lagen de pistachenoten erop en voeg vervolgens nog 20 lagen baklava vellen toe (vet ze weer om de 2 vellen in met gesmolten roomboter). Snijd ze daarna in driehoek vormpjes.
Done
4.

Besmeer de overgebleven boter en bak het in de oven voor 35 minuten op 170 graden.
Done
5.

Maak ondertussen de suikersiroop, met suiker, water en citroensap. Laat het 5 minuten koken en giet het daarna over de Baklava. Laat het afkoelen en serveer het met maraş ijs. Geniet ervan!
Done

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.