Balik Ekmek

20 min

makkelijk

3

Deze Balik Ekmek is een waar genot voor de zintuigen en een absolute must voor liefhebbers van authentieke smaken. Dit iconische visbroodje zal je smaakpapillen betoveren. Deze Turkse streetfoodfavoriet combineert perfect gekruide vis, gewikkeld in een zachte tortilla, samen met wortel, rucola, paprika, ui en granaatappelmelasse!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
3 tortilla's
300 gram pangasiusfilet
3 handjes rucola
3 el ingelegde rode kool
1 medium wortel
3 el granaatappelmelase
1 el citroensap
VOOR SAUS:
2 el olijfolie
2 el sojasaus
1 tl paprikapoeder
1 tl sumak
1 tl chilivlokken
VOOR KRUIDENMIX:
1 tl chilivlokken
1 tl sumak
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
0.5 tl zwarte peper
1 tl zout
VOOR PAPRIKA-UI:
1 rode paprika
1 medium ui
1 el olijfolie
1 el sojasaus
1 el granaatappelmelase

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de saus met olijfolie, sojasaus en kruiden. Meng alles door elkaar en zet het opzij.
Voor saus: 2 el olijfolie 2 el sojasaus 1 tl paprikapoeder 1 tl sumak 1 tl chilivlokken
Done
2.

Doe daarna de kruiden en zout in een kom, roer het goed door elkaar en zet het ook apart.
Voor kruidenmix: 1 tl chilivlokken 1 tl sumak 1 tl paprikapoeder 1 tl gedroogde oregano 1/2 tl zwarte peper 1 tl zout
Done
3.

Bak de ui en rode paprika even en voeg sojasaus en granaatappelmelase toe. Bak het even mee en zet het opzij. Bak in dezelfde pan de pangasiusfilet, besmeer het met olie en bestrooi het aan beide kanten met kruidenmix.
Ingredienten: 300g pangasiusfilet 1 el olijfolie Voor paprika-ui: 1 rode paprika 1 medium ui 1 el olijfolie 1 el sojasaus 1 el granaatappelmelase
Done
4.

Beleg de tortilla met vis, rode paprika, ui, wortel, ingelegde rode kool, rucola, granaatappelmelase en citroensap.Vouw het op, besmeer de saus erop en bak het in een pan. Eet smakelijk!
Ingredienten: 3 tortilla’s 3 handjes rucola 3 el ingelegde rode kool 1 medium wortel 3 el granaatappelmelase 1 el citroensap
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *