Bastani Sonnati

35 min

makkelijk

4

“Bastani Sonnati” Het beste Iraanse ijs, misschien wel het beste ijs op aarde! Met slechts zes ingrediënten en een paar eenvoudige stappen, kun je dit Iraanse ijs thuis maken en genieten van de authentieke smaak van het Midden-Oosten. De romige saffraanbasis, verrijkt met de warmte van kardemom en de subtiele bloemige tonen van rozenwater, zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring. De finishing touch? Een handvol vers gehakte pistachenoten die een heerlijke crunch toevoegen aan elke hap. Het is geen wonder dat TasteAtlas Bastani Sonnati heeft uitgeroepen tot het beste bevroren dessert ooit!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 ml verse slagroom
400 gram gecondenseerde melk
1 el rozenwater
0.5 tl gemalen kardemom
60 gram ongezouten pistachenoten grof gemalen
1 tl saffraan
2 ijsblokjes

Bereidingswijze

1.

Maal als eerst de saffraan fijn, doe daarna twee ijsblokjes erin en laat het smelten. *De reden hiervoor is om de saffraan voldoende tijd te geven om zijn kleur en aroma vrij te geven terwijl het ijs smelt.
Ingrediënten: 1 tl saffraan 2 ijsblokjes
Done
2.

Klop ondertussen de slagroom tot er pieken ontstaan. Voeg vervolgens gecondenseerde melk, rozenwater, saffraan en gemalen kardemom toe in een kom en meng het goed door elkaar.
Ingrediënten: 500 ml verse slagroom 400g gecondenseerde melk 1 el rozenwater 1/2 tl gemalen kardemom 60g ongezouten pistachenoten
Done
3.

Giet het in de slagroom, mix het even en voeg daarna gemalen pistachenoten toe.
Ingrediënten: 60 gram ongezouten pistachenoten
Done
4.

Vouw het voorzichtig door elkaar en giet het in een bakvorm. Strooi er pistachenoten overheen en laat het als laatst minimaal 8 uur invriezen. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *