Belgische Mitraillette
Mitraillette is een populaire snack in België, het is een stokbrood gevuld met gehakt, friet en groenten. Misschien is dit het antwoord op de Nederlandse Kapsalon. Check het recept voor deze overheerlijke Belgische Mitraillette.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
1 baguette | |
300 gram rundergehakt | |
1 tl shoarmakruiden | |
0.5 tl zout | |
1 el zonnebloemolie | |
2 handjes friet | |
2 handjes sla | |
1 tomaat | |
VOOR SAUS: | |
3 el mayonaise | |
0.5 el tomatenpuree | |
1 gegrilde paprika | |
0.5 el srirachasaus | |
0.5 tl knoflookpoeder | |
0.5 tl oregano |
Bereidingswijze
1.
Maak als eerst de saus met mayo, srirachasaus, tomatenpuree, gegrilde paprika en de kruiden. Mix het met een staafmixer en zet het opzij.
Done
2.
Maak daarna middelgrote ballen van het gehakt en druk ze plat met je vingers. Voeg zout en shoarmakruiden toe en bak ze aan beide kanten gaar. Beleg de baguette met saus, sla, tomaat, gehaktballen, friet en nog meer saus. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord