Berenhap

Geniet van een traditionele Nederlandse lekkernij: de berenhap. Deze geliefde snack, vaak te vinden in Nederlandse snackbars. Met zijn karakteristieke combinatie van malse stukjes gehakt en ui, geserveerd op een prikker, is de berenhap een onmisbaar onderdeel van de Nederlandse culinaire traditie. Probeer deze heerlijke snack met zelfgemaakte pindasaus!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram rundergehakt
1 el mayoniase
0.5 el mosterd
1 tl sambal
1 el ketjap manis
4 el paneermeel
1 el maizena
5 medium uien
2 el ongezouten boter
1 snufje peper
1 tl zout
VOOR PINDAKAAS:
100 gram 100% pindakaas
0.5 el zonnebloemolie
0.5 tl knoflookpoeder
1 tl sambal
150 ml water
1 snufje gemalen gember
1 snufje korianderpoeder
1 snufje gemalen komijn
1 el ketjap manis
1 tl suiker
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst het gehakt met rundergehakt, mayoniase, mosterd, sambal, ketjap manis, paneermeel, nootmuskaat, peper, zout en maizena. Kneed het even, maak er gehaktballetjes van en zet het even in de koelkast.
Ingrediënten: 500g rundergehakt 1 el mayoniase 1/2 el mosterd 1 tl sambal 1 el ketjap manis Snufje nootmuskaat 4 el paneermeel 1 el maizena Snufje peper 1 tl zout
Done
2.

Maak ondertussen de pindasaus met olie, pindakaas, ketjap manis, sambal, kruiden, zout. Kook het even en zet het opzij.
Voor pindasaus: 100g 100% pindakaas 1/2 el zonnebloemolie 1/2 tl knoflookpoeder 1 tl sambal 150 ml water 1 snufje gemalen gember 1 snufje korianderpoeder 1 snufje gemalen komijn 1 el ketjap manis 1 tl suiker 1/2 tl zout
Done
3.

Haal de gehaktballen door bloem en bak het aan alle kanten in een pan met boter.
Ingrediënten: 2 el ongezouten boter 2 el bloem
Done
4.

Snijd vervolgens de uien en de gehaktballen dikke ringen en rijg ze aan satestokjes. Bak het als laatst 4 minuten in de olie op 180°C. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 5 medium uien
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *