Beyti Kebab

90 min

medium

2

“Beyti Kebab” Een populair gerecht uit Turkije. De kebab tussen het filodeeg, tomatensaus eroverheen en als laatst nog een beetje yoghurt ernaast. Het perfecte recept voor het avondeten! Lees het recept of zie de video voor het uitgebreide recept. Eet smakelijk!

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

3 van 2 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram rundergehakt⁣
200 gram yufka of filodeeg
1 teentje knoflook
2 el roomboter
1 ei
1 ui
30 gram paneermeel
1 tl peper
1 tl chilivlokken
1 tl zout
TOMATENSAUS:
1 geraspte tomaat
1 el roomboter
0.5 el tomatenpuree
1 snufje peper
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Doe het gehakt in een kom en voeg paneermeel, peper, chilivlokken en zout⁣ toe. Mix het ei, de knoflook en ui in een hakmolen en meng dit samen met het gehakt. Laat het minimaal 20 minuten marineren.
Done
2.

Geef het gehakt vorm met je handen, maak platte langwerpige schijven en doe ze voor 20-25 minuten in de oven op 200 graden.
Done
3.

Smeer boter op de yufka/filodeeg en leg het vlees hierop, rol het deeg strak. Snijd de rollen in kleine stukken, leg ze op een bakpapier en smeer meer boter op het deeg.
Done
4.

Doe ze nog een keer in de oven voor 10 minuten op 200 graden.
Done
5.

Maak ondertussen de tomatensaus: voeg boter, geraspte tomaat, tomatenpuree, peper, zout en een beetje kokend water toe.
Done
6.

Lepel de tomatensaus op de beyti en strooi gedroogde of verse peterselie.
Done
7.

Serveer de Beyti Kebab met yoghurt. Eet smakelijk!
Done

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *