Biberli Ekmek

Biberli Ekmek, ook wel bekend als Peper broodjes! Deze superzachte broodjes zijn gevuld met een smakelijke mix van peperpuree, ui, walnoten, sesamzaadjes en een scala aan heerlijke kruiden. Met een aangename pittigheid brengen deze Turkse lekkernijen een explosie van smaken naar je tafel.

De oorsprong van Biberli Ekmek ligt diep geworteld in de rijke tradities van de Turkse keuken. Het is een geliefd gerecht dat zowel bij speciale gelegenheden als bij dagelijkse maaltijden wordt geserveerd in de Turkse stad Hatay. De combinatie van de hartige vulling en het zachte brooddeeg zorgt voor een perfecte balans van smaak en textuur.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
1 kleine ui
1 el grof gemalen walnoten
1 el sesamzaadjes
1 el peperpuree
50 ml olijfolie
0.5 tl gemalen komijn
1 tl oregano
1 tl peper
1 tl zout
VOOR DEEG:
280 gram bloem
50 ml olijfolie
75 ml warme melk
75 ml warm water
2 tl instant gist
1 tl suiker
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst het deeg met bloem, zout, gist, suiker, warme melk, warm water en olijfolie. Kneed het deeg 5 minuten en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur (voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig wordt).
Ingrediënten: 280g bloem 50 ml olijfolie 50 ml warme melk 50 ml warm water 2 tl instant gist 1 tl suiker 1 tl zout
Done
2.

Snijd de ui in kleine blokjes en maal de walnoten grof. Maak vervolgens de peperpuree mix met peperpuree, ui, walnoten, olijfolie, chilivlokken, sesamzaadjes, oregano, komijn, peper en zout. Meng alles goed door elkaar en zet het opzij.
Ingrediënten: 1 kleine ui 1 el grof gemalen walnoten 1 el sesamzaadjes 1 el chilivlokken (optioneel) 1 el peperpuree 50 ml olijfolie 1/2 tl gemalen komijn 1 tl oregano 1 tl peper 1 tl zout
Done
3.

Snijd daarna het deeg in 9 stukjes en rol balletjes met je handen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze plat met je vingers. Voeg de peperpuree mix toe en bak het 20-25 minuten op 180 graden in de oven. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *