Big Mac

60 min

medium

2

Ben je dol op de iconische smaak van een Big Mac en wil je deze thuis recreëren? Met dit recept kun je de iconische Big Mac thuis maken, inclusief zelfgemaakte Big Mac saus, dikker vlees en grotere hamburgers!

 

3 van 2 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
300 gram rundergehakt
2 hamburger broodjes + 2 voor het onderste gedeelte
4 plakjes cheddar
1 kleine ui
8 plakjes augurk
2 handjes sla
0.5 tl knoflookpoeder
0.5 tl peper
0.5 tl zout
VOOR BIG MAC SAUS:
100 gram mayonaise
1 tl mosterd
0.5 el natuurazijn
1 el augurken
1 tl augurkensap
0.5 el suiker
0.5 tl paprikapoeder
0.5 tl uienpoeder
0.5 tl knoflookpoeder
1 snufje peper
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Meng mayonaise, fijngesneden augurken, mosterd, azijn, augurkensap, suiker, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout in een kom. Zet de saus in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
Voor saus: 100g mayonaise 1 tl mosterd 1/2 tl natuurazijn 1 el augurken 1 tl augurkensap (optioneel) 1/2 el suiker 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl uienpoeder 1/2 tl knoflookpoeder Snufje peper Snufje zout
Done
2.

Verdeel 300 gram rundergehakt in 4 porties van elk 75 gram. Gebruik een kookring of vorm ze met je handen. Leg de patties vervolgens 30 minuten in de vriezer om stevig te worden.
Haal de patties uit de vriezer en breng ze op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Bak ze in een pan aan beide kanten. Leg er plakjes cheddar op en laat de kaas smelten.
Done
3.

Ingrediënten: 4 plakjes cheddar 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl peper 1/2 tl zout
Done
4.

Gebruik 4 hamburgerbroodjes. Gebruik voor het middengedeelte van de Big Mac de onderste helften van twee extra broodjes. Toast de broodjes lichtjes. Beleg het onderste en middelste gedeelte van de getoaste hamburgerbroodjes met saus, fijngesneden ui, augurken, sla en een patty. Stapel de lagen op elkaar en voeg het bovenste broodje toe. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 2 hamburger broodjes + 2 voor het onderste gedeelte 8 plakjes augurken 1 kleine ui 2 handjes sla
Done

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *