Black Pepper Beef

Black Pepper Beef is een sappig wokgerecht met zwarte pepersaus! Dit gerecht is niet alleen makkelijk te bereiden, maar ook beter dan take out wok. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet. De sleutel tot dit heerlijke gerecht ligt in de zwarte pepersaus, die zorgt voor een perfecte balans tussen pittig en aromatisch. Het malse rundvlees wordt snel gewokt, waardoor het zijn sappigheid behoudt en doordrenkt raakt met de rijke smaken van de saus.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram kogelbiefstuk
4 el zonnebloemolie
1 medium ui
1 rode peper
0.5 rode paprika
0.5 groene paprika
0.5 gele paprika
VOOR MARINADE:
1 el donkere sojasaus
1 el donkere basterdsuiker
1 medium ei
1 tl maizena
1.5 tl peper
VOOR SAUS:
2 el donkere sojasaus
1 el oestersaus
60 ml water
3 teentjes knoflook
1 tl maizena
1 tl gemalen gember
0.5 tl MSG

Bereidingswijze

1.

Maak eerst de marinade met donkere sojasaus, ei, donkere basterdsuiker, peper en maizena. Meng het goed door elkaar, voeg de in plakjes gesneden kogelbiefstuk toe en laat het minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 500g kogel biefstuk Voor marinade: 1 el donkere sojasaus 1 el donkere basterdsuiker 1 medium ei 1 tl maizena 1.5 tl peper
Done
2.

Maak ondertussen de saus met donkere sojasaus, oestersaus, water, maizena, gemalen gember en knoflook. *donkere sojasaus bevat veel zout. Als je meer zout nodig vindt, kun je naar eigen smaak extra zout toevoegen.
Voor saus: 2 el donkere sojasaus 1 el oestersaus 60 ml water 3 teentjes knoflook 1 tl maizena 1 tl gemalen gember 1/2 tl MSG
Done
3.

Verhit een wokpan met olie, wok het vlees gaar en zet het opzij. Wok in dezelfde pan de paprika’s (in grote blokjes gesneden) en ui (in partjes gesneden), en giet de saus erbij. Laat het indikken, voeg het vlees en de rode pepers toe en roer het even door elkaar.
Ingrediënten: 4 el zonnebloemolie 1 medium ui 1 rode peper 1/2 rode paprika 1/2 groene paprika 1/2 gele paprika
Done
4.

Serveer het gerecht met rijst. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *