Bladerdeeg Manti

Dit is Bladerdeeg Manti! Een verrukkelijke variant op de klassieke manti, gevuld met gehakt en omhuld met knapperig bladerdeeg. Dit makkelijke recept is niet alleen een smaakvolle traktatie, maar ook vriendelijk voor je portemonnee, met een kostprijs van slechts 1,33 per portie. Om het gerecht helemaal onweerstaanbaar te maken, serveren we het met een romige knoflookyoghurt en een verleidelijke rode paprikasaus.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
8 plakjes bladerdeeg
VOOR GEHAKTMENGSEL:
150 gram rundergehakt
0.5 tl uienpoeder
0.5 tl gemalen komijn
0.5 tl peper
1 tl zout
VOOR KNOFLOOKYOGHURT:
4 el yoghurt Turkse of Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
0.5 el citroensap
1 snufje zout
VOOR SAUS:
2 el ongezouten boter
1 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

1.

Meng als eerst het rundergehakt met gemalen komijn, uienpoeder, peper en zout. Kneed het even en zet het apart.
Ingrediënten: 150g rundergehakt 1/2 tl uienpoeder 1/2 tl gemalen komijn 1/2 tl peper 1 tl zout
Done
2.

Snijd vervolgens het bladerdeeg in 9 stukjes en voeg een halve theelepel van het gehaktmengsel toe. Vouw het dicht en bak het 12 minuten op 180 graden in de airfryer of 15-20 minuten op 180 graden in de oven.
Ingredienten: 8 plakjes bladerdeeg
Done
3.

Maak ondertussen de knoflookyoghurt met yoghurt, knoflook, citroensap en zout. Roer het, en zet het opzij.
Ingrediënten: 4 el yoghurt 1 teentje knoflook 1/2 el citroensap Snufje zout
Done
4.

Smelt boter in een pan en voeg paprikapoeder toe. Roer het even en zet het ook opzij. Lepel de knoflookyoghurt op de manti, giet de saus eroverheen en maak het af met sumak, chilivlokken en gedroogde munt. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 2 el ongezouten boter 1 tl paprikapoeder
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *