Bolani

Bolani, ook wel bekend als periki, is een Afghaans deeggerecht in de vorm van een halve maan gevuld met aardappelen, bosui, verse koriander en groene peper. Deze heerlijke gevulde lekkernij is perfect voor liefhebbers van hartige gerechten. Wat deze Bolani echt onweerstaanbaar maakt, is de verfrissende yoghurtdip!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR DEEG:
420 gram bloem
240 ml lauwwarm water
1 el zonnebloemolie
1 tl instant gist
1 tl zout
VOOR VULLING:
3 medium kruimige aardappelen
5 stengels bosui
1 handje verse koriander
1 groene chilipeper
2 el zonnebloemolie
1.5 tl korianderpoeder
1 tl chilivlokken
1 tl kurkumapoeder
0.5 tl peper
1 tl zout
VOOR YOGHURTDIP:</
3 el yoghurt
0.5 el zure room
1 el verse koriander
1 teentje knoflook
1 snufje peper
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst het deeg met bloem, gist, zout, olie en lauwwarm water. Meng alles goed door elkaar, kneed het een paar minuten en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Ingrediënten: 420g bloem 240 ml lauwwarm water 1 el zonnebloemolie 1 tl instant gist 1 tl zout
Done
2.

Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes en kook het 20 minuten.
Ingrediënten: 3 medium kruimige aardappelen
Done
3.

Maak vervolgens de yoghurtdip met yoghurt, zure room, knoflook, verse koriander, peper en zout. Roer het, en zet het opzij.
Ingrediënten: 3 el yoghurt 1/2 el zure room 1 el koriander 1 teentje knoflook Snufje peper Snufje zout
Done
4.

Stamp de aardappelen fijn en voeg bosui, verse koriander, groene peper, olie, korianderpoeder, kurkumapoeder, chilivlokken, peper en zout. Meng alles door elkaar en zet het opzij.
Ingrediënten: 5 stengels bosui 1 handje koriander 1 groene chilipeper 2 el zonnebloemolie 1.5 tl korianderpoeder 1 tl chilivlokken 1 tl kurkumapoeder 1/2 tl peper 1 tl zout
Done
5.

Verdeel daarna het deeg in 8 stukjes en maak er balletjes van. Druk het vervolgens plat met je vingers en rol het goed uit met een deegroller.
Done
6.

Voeg ongeveer anderhalve eetlepel vulling toe, verdeel het over het deeg en vouw het dicht (druk de zijkanten plat met je vingers). Bak ze aan beide kanten in een pan en besmeer ze als laatst met gesmolten boter. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 1 el gesmolten boter (optioneel)
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *