Bosnische Spinazie Burek

Bosnische Spinazie Burek of Pita Zeljanica, een heerlijk gerecht dat de smaken van de Balkan in elke hap samenbrengt. Deze hartige lekkernij wordt bereid met yufkadeeg (of filodeeg) en gevuld met een verrukkelijke mix van spinazie, ui en feta. Serveer het met kajmak of yoghurt! Eet smakelijk.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram yufkadeeg of filodeeg
600 gram spinazie
2 medium uien
100 gram fetakaas
75 gram ongezouten boter
2 el zonnebloemolie
2 tl chilivlokken
0.5 tl peper
3 tl zout
VOOR MELKMENGSEL:
100 ml melk
50 ml zonnebloemolie
1 medium ei

Bereidingswijze

1.

Snipper eerst de ui en snijd de spinazie in kleine stukjes. Doe zonnebloemolie in een pan en fruit de ui. Voeg daarna spinazie, chilivlokken, peper en zout toe. Laat de spinazie slinken en druk het vocht eruit. Laat het vervolgens afkoelen, voeg fetakaas toe en roer het.
Ingredienten: 600g spinazie 2 medium uien 100g fetakaas 2 el zonnebloemolie 2 tl chilivlokken 1/2 tl peper 3 tl zout
Done
2.

Maak vervolgens het melkmengsel met melk, zonnebloemolie en ei. Meng het goed door elkaar en zet het opzij.
Ingrediënten: 100 ml melk 50 ml zonnebloemolie 1 medium ei
Done
3.

Vouw het yufkadeeg of filodeeg uit en besmeer het melkmengsel hierop. Voeg daarna de vulling toe, vouw de zijkanten op elkaar en rol het op (rol het deeg niet te strak op, anders ontstaan er scheurtjes). Geef de borek een spiraalvorm, besmeer de ovenschaal in met boter en leg het erin (lengte ovenschaal Ø 24cm).
Ingredienten: 500g Yufka of filodeeg
Done
4.

Maak er nog twee, leg ze in de ovenschaal en besmeer goed in met gesmolten boter. Bak het als laatst 35-40 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven. Serveer het met kajmak of yoghurt. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 75g gesmolten boter
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *