Broodje Hete Kip

60 min

makkelijk

4

Deze heerlijke broodjes hete kip, bereid met malse kipdijfilet, combineert perfect het pittige en zoete element voor een culinaire ervaring die je smaakpapillen zal verwennen. De sappige kipdijfilet wordt subtiel gekruid met een perfecte balans tussen pittige en zoete smaken, waardoor dit broodje een favoriet wordt voor liefhebbers van hartige gerechten.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram kipdijfilet
4 mini Panini broodjes
1 el zonnebloemolie
1 kleine ui
1 tl gehakte knoflook
0.5 rode peper
0.5 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 tl peper
1 snufje zout
VOOR SAUS:
3 el ketjap manis
2 el chilisaus
0.5 el lichte basterdsuiker
1 el sambal

Bereidingswijze

1.

Snijd als eerst de kipdijfilet in blokjes en breng het op smaak met cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout. Laat het vervolgens 30 minuten marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 500g kipdijfilet 1/2 tl cayennepeper 1 tl paprikapoeder 1 tl peper Snufje zout
Done
2.

Maak ondertussen de saus met ketjap manis, chilisaus, sambal en basterdsuiker. Meng alles door elkaar en zet het opzij.
Voor saus: 3 eetlepel ketjap manis 2 el chilisaus 1/2 el lichte basterdsuiker 1 el sambal
Done
3.

Fruit daarna de ui en knoflook en bak de rode peper mee. Gooi vervolgens de kip erin, bak het gaar en voeg als laatst de saus toe. Laat het even sudderen op laag vuur. Lepel de hete kip in Panini's of puntjes en beleg het met ingelegde rode ui en zure komkommer. Eet smakelijk!
ingrediënten: 4 mini Panini's 1 el zonnebloemolie 1 tl gehakte knoflook 1 kleine ui 1/2 rode peper
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *