Broodje Hete Sucuk

25 min

makkelijk

4

Probeer deze heerlijke Broodje Hete Sucuk: een smaakvol en uniek broodje dat het beste van twee werelden combineert. Dit pittige en zoete broodje bevat een verrukkelijke mix van rundergehakt en sucuk, subtiel gekruid en perfect gebakken! Wat dit broodje echt bijzonder maakt, is de pittige saus met ketjap manis, die een vleugje zoetheid toevoegt aan de kruidige smaken. Het resultaat? Een ware identiteitscrisis in smaak – het is niet Surinaams, maar ook geen Turks broodje.

3 van 2 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
4 puntbroodjes
300 gram rundergehakt
200 gram sucuk
3 el zonnebloemolie
1 rode puntpaprika
1 kleine wortel
1 medium ui
100 ml water
4 tl kerriepoeder
2 tl chilivlokken extra pittig
1 tl peper
2 tl zout
VOOR SAUS:
80 ml ketjap manis
1 el tomatenpuree
1 el sambal
1 el donkere basterdsuiker
VOOR ZOETZURE KOMKOMMER:
1 grote komkommer
100 ml natuurazijn
100 ml water
100 gram suiker
VOOR UIENSALADE:
1 medium rode ui
1 tl sumak
1 el verse peterselie

Bereidingswijze

1.

Maak eerst de zoetzure komkommers: Snijd de komkommer in dunne plakjes met een mes of gebruik een mandoline en leg ze in een pot of bakje. Verwarm in een pan natuurazijn, water en suiker en laat het mengsel 2-3 minuten koken. Giet vervolgens het hete mengsel over de komkommerplakjes. Laat het afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
Voor zoetzure komkommer: 1 komkommmer 100 ml water 100 ml natuurazijn 100g suiker
Done
2.

Bereid ook de uiensalade door rode uien in dunne reepjes (julienne) te snijden. Voeg sumak en fijngehakte verse peterselie toe, meng alles goed door elkaar en plaats het in de koelkast.
Voor uiensalade: 1 rode ui 1 tl sumak 1 el verse peterselie
Done
3.

Meng ketjap manis, tomatenpuree, sambal en donkere basterdsuiker in een kom en zet het opzij.
Voor saus: 80 ml ketjap manis 1 el tomatenpuree 1 el sambal 1 el donkere basterdsuiker
Done
4.

Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot deze zacht en lichtbruin is. Voeg de wortel en rode puntpaprika toe, bak deze kort mee tot ze iets zachter zijn geworden. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het gaar. Voeg vervolgens fijngesneden sucuk, kerriepoeder, chilivlokken (extra pittig), peper en zout toe.
Ingrediënten: 300g rundergehakt 200g sucuk 3 el zonnebloemolie 1 rode puntpaprika 1 kleine wortel 1 medium ui 4 tl kerriepoeder 2 tl chilivlokken extra pittig 1 tl peper 2 tl zout
Done
5.

Giet de eerder bereide saus bij het gehaktmengsel. Voeg een beetje water toe om de saus te verdunnen en roer alles goed door. Laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets kan indikken.
Ingrediënten: 100 ml water
Done
6.

Beleg puntbroodjes met zoetzure komkommer, het sucuk gehaktmengsel en uiensalade. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 4 puntbroodjes
Done

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *