Broodje Kip Kerrie

20 min

makkelijk

4

Wat dacht van een pittig broodje Kip Kerrie voor lunch? Deze Kip Kerrie is niet traditioneel, maar het is wel een super simpel recept! Probeer het.. je gaat geen spijt krijgen! Check het recept voor dit overheerlijke broodje met kip kerrie

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
500 gram kipdijfilet of kipfilet
4 mini panini's
2 el olijfolie
1 medium sjalot of een 1/2 ui
2 teentjes knoflook
0.5 madame jeanette
0.5 peper
1 tl zout
VOOR SAUS:
1 kippenbouillon
100 ml kokend water
0.5 el tomatenpuree
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl chilivlokken
1 tl kurkumapoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el kerriepoeder
VOOR GARNERING:
Gebakken ui
Zure komkommer
Ingelegde rode ui

Bereidingswijze

1.

Pak een kom een maak de saus met kippenbouillon, kokend water, kruiden, en tomatenpuree. Roer het goed door elkaar en zet het apart.
Done
2.

Pak vervolgens een pan en voeg olijfolie, kipdijfilet, zout en peper. Bak de kip gaar en zet het ook apart.
Done
3.

Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook. Voeg daarna de saus, kip en een halve madame jeanette toe. Laat het 10 minuten sudderen op laag vuur.
Done
4.

Beleg als laatst de panini broodjes met zure komkommer, ingelegde ui, kip kerrie en gebakken ui. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *