Bursa Pideli Köfte

Deze verrukkelijke köfte met pita is een gerecht uit Bursa. Een complete caloriebom met rode saus en gesmolten roomboter! Check het recept voor deze overheerlijke Bursa Pideli Köfte.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
4 kleine pita broodjes
2 el Turkse yoghurt
2 el ongezouten roomboter gesmolten
2 groene pepers
1 tomaat
VOOR KÖFTE
300 gram kalfsgehakt
2 teentjes knoflook
0.5 medium ui
1 tl bakpoeder
50 gram paneermeel
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl chilivlokken
0.5 tl peper
2 tl zout
75 ml water
VOOR SAUS
0.5 el ongezouten boter
1 el tomatenpuree
350 ml kokend water
1 tl chilivlokken
1 snufje peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Pak een kom en voeg kalfsgehakt, knoflook, ui, kruiden, paneermeel, bakpoeder en water toe. Meng alles door elkaar, kneed het gehaktmengsel voor 5 minuten en laat het minimaal 4 uur marineren. * Rasp de ui en pers het sap eruit. (Het sap geeft een bittere smaak, dus dat gaan we niet gebruiken)
Done
2.

Pak een beetje van het gehakt, rol het, en druk het vervolgens plat met je handen. Snijd daarna de pitabroodjes in blokjes en doe ze voor 10 minuten in de oven op 180 graden.
Done
3.

Maak ondertussen de saus met boter, tomatenpuree, kokend water, chilivlokken, peper, en zout. Roer het goed door en laat het een paar minuten koken op laag vuur.
Done
4.

Bak ondertussen de köfte aan beide kanten op middelhoog vuur. Vergeet niet de tomaten en de groene peper.
Done
5.

Leg daarna de broodjes op een bord, giet de saus eroverheen, leg de köfte hierop, voeg de groente toe, lepel nog Turkse yoghurt ernaast en maak het af met gesmolten boter. Eet smakelijk!
Done

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.