Butter Chicken Burrito

50 min

makkelijk

2

Ontdek het smaakvolle samenspel van de Indiase en Mexicaanse keuken! Deze verrukkelijke Butter Chicken Burrito combinatie brengt het beste van beide culinaire tradities samen in één gerecht. De romige Butter Chicken, bereid volgens het authentieke recept van de Indiase keuken, wordt liefdevol omhuld door een warme tortilla. Hierin vind je tevens een vulling van luchtige basmatirijst, knapperige rode ui en verse koriander. De harmonie tussen de romige curry en de verfrissende kruiden geeft deze burrito zijn unieke karakter. Deze Butter Chicken Burrito combineert de rijke smaken van India met de hartige smaken van Mexico, wat resulteert in een culinaire ervaring die je niet wilt missen!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
300 gram kipfilet of kipdijfilet
2 grote tortilla
1 rode ui
1 handje verse koriander
VOOR SAUS:
1 el tomatenpuree
0.5 el ongezouten boter
150 ml kookroom
1 tl garam masala
0.5 tl fenegriekpoeder
0.5 tl gemalen gember
0.5 tl korianderpoeder
0.5 tl chilipoeder
1 tl zout
1 tl suiker
VOOR SAUS:
1 tl garam masala
0.5 tl knoflookpoeder
0.5 tl fenegriekpoeder
0.5 tl gemalen gember
0.5 tl korianderpoeder
0.5 tl chilipoeder
1 tl zout
VOOR RIJST:
100 gram basmati rijst
150 ml water
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de marinade met yoghurt, garam masala, knoflookpoeder, fenegriekpoeder, gemalen gember, korianderpoeder, chilipoeder en zout. Meng alles door elkaar en gooi de in blokjes gesneden kip erin. Meng alles weer goed door elkaar en laat het een half uur marineren in de koelkast.
Ingrediënten: 300g kipfilet of kipdijfilet 1 el yoghurt 1 tl garam masala 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl fenegriekpoeder 1/2 tl gemalen gember 1/2 tl korianderpoeder 1/2 tl chilipoeder 1 tl zout
Done
2.

Maak ondertussen de basmati rijst en zet het opzij.
Ingrediënten: 100g basmati rijst 150 ml water 1 tl zout
Done
3.

Smelt daarna boter in een pan, bak de kip gaar en zet het apart. Maak de saus met tomatenpuree, kookroom, knoflookpoeder, garam masala, fenegriekpoeder, gemalen gember, korianderpoeder, chilipoeder, zout en boter. Meng alles door elkaar, gooi de kip erin en laat het even sudderen op laag vuur.
Ingrediënten: 1 el tomatenpuree 1/2 el ongezouten boter 150 ml kookroom 1/2 tl knoflookpoeder 1 tl garam masala 1/2 tl fenegriekpoeder 1/2 tl gemalen gember 1/2 tl korianderpoeder 1/2 tl chilipoeder 1 tl zout 1 tl suiker
Done
4.

Beleg vervolgens de tortilla met rijst, kip, een beetje van de currysaus, rode ui en verse koriander. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de tortilla strak op. Bak het als laatst in een pan en maak het af met nog meer currysaus en yoghurt. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 2 grote tortilla’s 1 rode ui 1 handje verse koriander
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *