Butter Chicken Dumplings

50 min

makkelijk

36

Met deze Butter Chicken Dumplings ontdek je een smakelijke fusie van smaken. Deze heerlijke dumplings worden gemaakt van gyozavellen en gevuld met perfect gekruid kipgehakt. Geserveerd met een zijdezachte butter chicken saus. Dit gerecht moet je proberen!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
36 gyoza vellen
400 gram kipgehakt
1 medium ei
0.5 tl korianderpoeder
0.5 tl uienpoeder
0.5 tl knoflookpoeder
2 tl garam masala
0.5 tl paprikapoeder
0.5 tl cayennepeper
0.5 tl gemalen gember
1 tl zout
VOOR BUTTER CHICKEN SAUS:
1 el ongezouten boter
1 el tomatenpuree
200 gram kookroom
0.5 tl korianderpoeder
0.5 tl uienpoeder
0.5 tl knoflookpoeder
2 tl garam masala
0.5 tl paprikapoeder
0.5 tl cayennepeper
0.5 tl gemalen gember
1 el suiker
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Bereid als eerste het kipgehaktmengsel door kipgehakt, ei, kruiden en zout samen te mengen. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en laat het vervolgens 30 minuten marineren in de koelkast.
Voor kipgehaktmengsel: 400g kipgehakt 1 medium ei 1/2 tl korianderpoeder 1/2 tl uienpoeder 1/2 tl knoflookpoeder 2 tl garam masala 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl cayennepeper 1/2 tl gemalen gember 1 tl zout
Done
2.

Terwijl het mengsel in de koelkast staat, bereid je de Butter Chicken saus voor. Smelt boter in een pan, bak de tomatenpuree kort aan en voeg vervolgens kookroom, kruiden, zout en suiker toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur.
Voor butter chicken saus: 1 el ongezouten boter 1 el tomatenpuree 200 ml kookroom 1/2 tl korianderpoeder 1/2 tl uienpoeder 1/2 tl knoflookpoeder 2 tl garam masala 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl cayennepeper 1/2 tl gemalen gember 1 el suiker 1 tl zout
Done
3.

Neem daarna 1 theelepel van het mengsel en leg het op een gyozovel. Bevochtig de randen met water en vouw het strak dicht.
Ingrediënten: 36 gyoza vellen
Done
4.

Bak de dumplings vervolgens een paar minuten op middelhoog vuur in een pan tot de onderkant goudbruin is. Voeg dan water toe, doe de deksel erop en laat ze nog 8-10 minuten stomen op laag vuur. Serveer de dumplings met de Butter Chicken saus en garneer met verse peterselie voor een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *