Butter Chicken Lasagne

Butter Chicken Lasagne is een verrukkelijke samensmelting van de Indiase en Italiaanse keuken, waarbij de rijke smaken van butter chicken samenkomen met Italiaanse ingrediënten zoals mozzarella en lasagnebladen. Deze culinaire creatie belooft een buitengewone smaakbeleving, waarbij de super romige kipvulling doordrenkt is met de exotische kruiden van het verre oosten.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
6 lasagnebladen
400 gram gezeefde tomaten
300 ml kookroom
2 el ongezouten boter
150 gram mozzarella
1 medium ui
3 teentjes knoflook
2 el cashewnoten
2 tl garam masala
1 tl paprikapoeder
0.5 tl cayennepeper
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen fenegriek
3 el suiker
1 tl zout
VOOR MARINADE:
500 gram kipfilet
1 tl garam masala
1 tl paprikapoeder
0.5 tl cayennepeper
2 teentjes knoflook
1 tl gemalen gember
1 el yoghurt
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer het met yoghurt, knoflook, kruiden en zout. Meng alles door elkaar en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Voor marinade: 500g kipfilet 1 tl garam masala 1 tl paprikapoeder 1/2 tl cayennepeper 2 teentjes knoflook 1 tl gemalen gember 1 el yoghurt 1 tl zout
Done
2.

Smelt daarna (1 eetlepel) boter in een pan, bak de kip gaar en zet het opzij. Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan en voeg (1 eetlepel) boter, cashewnoten, gezeefde tomaten, kookroom, kruiden, suiker en zout toe.
Ingrediënten: 400g gezeefde tomaten 300 ml kookroom 2 el ongezouten boter 1 medium ui 3 teentjes knoflook 2 el cashewnoten 2 tl garam masala 1 tl paprikapoeder 1/2 tl cayennepeper 1 tl gemalen gember 1 tl gemalen fenegriek 3 el suiker 1 tl zout
Done
3.

Verplaats het in een blender en mix het. Giet het vervolgens weer terug in de pan, voeg de kip toe en laat het 15 minuten sudderen op laag vuur.
Done
4.

Vet de ovenschaal in met zonnebloemolie en voeg een beetje Butter chicken en mozzarella toe. Leg daarna de lasagnebladen erop en maak nog een laag met butter chicken. Herhaal dit proces nog een keer, bedek de ovenschaal met bakpapier en folie en bak het eerst 30 minuten op 200 graden in de oven en daarna nog 10 minuten op 200 graden zonder folie in de oven. Maak het af met verse koriander. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 6 Lasagnebladen 1 el zonnebloemolie 150g mozzarella Garnering: verse koriander
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *