Butter Chicken Pasta

Ik had al een eerder de butter chicken gemaakt en dat was heerlijk! Vandaag maak ik de pasta variatie van dit populaire gerecht. Je bent er even mee bezig, maar het is het zeker waard! Lees het recept of bekijk de video voor deze lekkere Butter Chicken Pasta.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

3 van 1 review

Ingrediënten

Porties Wijzigen
200 gram pasta
VOOR MARINADE KIP
250 gram kipfilet
40 gram Griekse yoghurt
0.5 tl garam masala
0.5 tl chilipoeder
0.5 tl gemalen komijn
0.5 tl paprikapoeder
1 snufje zout
VOOR SAUS
150 ml kookroom
2 el tomatenpuree
60 gram boter
200 ml pastawater
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen gember
0.5 tl gemalen kurkuma
1 tl garam masala
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 el zonnebloemolie
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Marineer als eerst de kipfilet met yoghurt en kruiden. Roer het goed door en laat het minimaal 1 uur in de koelkast.
Done
2.

Kook de pasta voor 10 minuten, vergeet niet om zout toe te voegen. Pak vervolgens een pan en voeg zonnebloemolie en boter toe. Laat de boter smelten en voeg daarna de kipfilet toe. Bak de kip goudbruin en zet het apart.
Done
3.

Voeg in dezelfde pan weer zonnebloemolie en boter toe. Laat het weer goed smelten en voeg daarna tomatenpuree, pastawater en kookroom toe. Roer het goed door en voeg als laatst de kruiden, kipfilet en de pasta toe. Laat het voor 10 minuten sudderen. Decoreer het met peterselie of koriander. Eet smakelijk!
Done

1 Reactie

  • Felicia

    Zelf gemaakt en super makkelijk door de omschrijving
    Was super lekker 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *