Butter Chicken

80 min

medium

4

Als ik elke dag alleen maar één gerecht mocht eten, zou ik voor Butter Chicken kiezen! Dit currygerecht met kip en romige tomatensaus is het populairste gerecht in India 🇮🇳 Check het recept voor deze overheerlijke Butter Chicken.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
1 kg kipfilet
400 ml kookroom of verse slagroom
2 el ongezouten boter
1 el suiker
1 el zonnebloemolie
VOOR MARINADE:
4 el yoghurt
2 el citroensap
2 tl gehakte gember of gemalen gember
3 teentjes knoflook
2 tl garam masala
2 tl Kashmiri chilipoeder of chilipoeder
2 tl kurkumapoeder
2 tl gemalen komijn
2 tl korianderpoeder
2 tl zout
VOOR SAUS:
2 medium uien
5 medium tomaten
150 gram cashewnoten
300 ml water
3 teentjes knoflook
1 tl gehakte gember of gemalen gember
2 tl uienpoeder
2 tl garam masala
2 tl Kashmiri chilipoeder of chilipoeder
2 tl kurkumapoeder
2 tl gemalen komijn
2 tl korianderpoeder
2 tl zout

Bereidingswijze

1.

Marineer als eerst de kip met yoghurt, gember, knoflook, citroensap en kruiden. Doe er folie omheen en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.
Done
2.

Bak de kip gaar en zet het opzij, voeg in dezelfde pan boter, nog meer kruiden, ui, tomaat, cashewnoten, gember, knoflook en water toe.
Done
3.

Bak het even en pureer het, zeef daarna de saus in de pan en voeg boter, kookroom en een beetje rode kleurstof toe.
Done
4.

Meng alles door elkaar en gooi de kip en een beetje suiker erin. Laat het als laatst 20 minuten sudderen op laag vuur. Serveer het met garlic naan en basmati rijst. Eet smakelijk!
Done

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.