Cennet Camuru

35 min

makkelijk

4

Trakteer jezelf op het verrukkelijke Turkse nagerecht, Cennet çamuru. Deze no-bake lekkernij combineert een smakelijke mix van kadayif en pistachenoten, gevuld met elastisch Maras ijs en overgoten met suikersiroop. Laat je verleiden door de heerlijke smaken en texturen van dit dessert!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
60 gram kadayıf (engelenhaar)
130 gram pistachenoten
1 el gemsolten boter
4 el water
30 gram poedersuiker
2 el Maraş ijs of slagroomijs
VOOR SUIKERSIROOP:
80 gram suiker
100 ml water
1 tl citroensap

Bereidingswijze

1.

Bereid als eerste de suikersiroop door suiker, water en citroensap in een pan te combineren. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken op laag vuur en zet het daarna opzij.
Voor suikersiroop: 80g suiker 100 ml water 1 tl citroensap
Done
2.

Plaats geroosterde kadayif, gemalen pistachenoten, poedersuiker, gesmolten boter en water in een foodprocessor en mix het. Als de ingrediënten aan de zijkanten van de kom blijven plakken, gebruik dan een lepel om ze naar beneden te duwen en mix het mengsel opnieuw. Herhaal dit proces indien nodig totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd. (*Als geroosterde kadayif niet beschikbaar is, kun je deze zelf roosteren in een pan tot het goudbruin wordt).
Ingrediënten: 60g kadayıf (engelenhaar) 130g gemalen pistachenoten 1 el gesmolten boter 4 el water 30g poedersuiker
Done
3.

Breng de kadayıfmix over in een kom bekleed met folie en druk het aan met een lepel. Voeg vervolgens een halve eetlepel Maras ijs toe. Plaats een beetje van de kadayifmix op een bakpapier en vorm het tot een cirkel. Leg het op het Maras ijs en druk het aan met je vingers.
Ingrediënten: 2 el Maraş ijs of slagroomijs
Done
4.

Giet tot slot de suikersiroop over de Cennet çamuru. Smakelijk eten!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *