Champignonsoep
Deze heerlijke romige champignonsoep is mijn nieuwe verslaving. Het fijne is dat de soep al binnen 25 minuten op tafel staat. De paddenstoelen geven het een overheerlijke smaak en ik raad deze soep iedereen aan! Lees het recept of zie de video voor het uitgebreide recept, eet smakelijk!
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
120 gram champignons | |
1 teentje knoflook | |
500 ml kokend water 2.5 glazen | |
100 ml melk 1.5 glaasjes | |
0.5 el boter | |
1 el olijfolie | |
10 gram bloem 0.5 et | |
1 wortel | |
0.5 ui | |
0.25 tl peper snufje zout | |
0.25 tl zout snufje zout | |
15 gram dille |
Bereidingswijze
1.
Snijd de wortel, ui en champignons en zet het aan de kant.
Done
2.
Verhit de pan en voeg olijfolie en boter toe. Zodra de boter gesmolten is, fruit je de wortel en ui even aan.

Done
3.
Voeg daarna knoflook, champignons, bloem, kokend water, melk, peper, zout en dille toe. Roer dit goed door en laat de soep pruttelen op laag vuur voor 10 minuten.

Done
4.
Serveer de soep samen met toast of croutons. Eet smakelijk!

Done
Geef een antwoord