Cherry Meringue Cupcake

110 min

medium

12

Zin in een heerlijk zomers bakavontuur? Probeer deze Cherry Meringue Cupcakes! Deze lekkernijen zijn gevuld met een verrukkelijke kersen curd en afgewerkt met een luchtige meringue en verse kersen als topping. De combinatie van de zachte cake, de romige kersen curd, en de luchtige meringue maakt deze cupcakes tot een onweerstaanbare traktatie.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
150 gram bloem
2 medium eieren
150 gram suiker
60 gram roomboter
120 ml melk
1 tl vanille extract
1 el zonnebloemolie
1 tl bakpoeder
1 tl bakpoeder
1 snufje zout
VOOR VOOR KERSEN CURD:
200 gram taart en vlaaifruit kersen
3 eidooiers
30 gram suiker
50 gram roomboter
VOOR MERINGUE:
3 eiwitten
100 gram suiker
0.5 tl vanille extract
VOOR TOPPING:
230 gram taart en vlaaifruit kersen

Bereidingswijze

1.

Meng als eerste de droge ingrediënten. Klop in een aparte kom het ei en de suiker ongeveer 5 minuten tot het wit is geworden, en zet dit eimengsel apart. * de eieren moeten op kamertemperatuur zijn.
Droge Ingrediënten: 150g bloem 1 tl bakpoeder 1 tl baksoda Snufje zout Eimengsel: 2 medium eieren (kamertemperatuur) 150g suiker
Done
2.

Doe vervolgens de roomboter, melk, olie en vanille-extract in een pan en laat de suiker even smelten. Zet het melkmengsel ook opzij.
Voor melkmengsel: 120 ml melk 60g roomboter 1 tl vanille extract 1 el zonnebloemolie
Done
3.

Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan het eimengsel, mix het kort en voeg geleidelijk het warme melkmengsel toe. Schep het beslag in cupcakevormpjes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
Done
4.

Mix de vlaaifruitkersen in een foodprocessor en doe dit samen met de eidooiers en suiker in een pan. Laat het mengsel even koken, zet het vuur uit en voeg onmiddellijk de boter toe. Roer het even tot de roomboter is gesmolten, zeef het mengsel en zet het opzij. * Bewaar de eiwitten, deze gaan we gebruiken voor de meringue.
Voor kersen curd: 200g taart en vlaaifruit kersen 3 eidooiers 30g suiker 50g roomboter
Done
5.

Maak daarna de meringue met eiwitten, suiker en vanille-extract. Roer het mengsel in een hittebestendige kom. Kook water in een pan, laat de suiker au bain-marie oplossen voor ongeveer 4 minuten op 70 graden en klop het mengsel daarna 10-12 minuten tot het stevig is.
Voor meringue: 3 eiwitten 100g suiker 1/2 tl vanille extract
Done
6.

Maak gaatjes in het midden van de muffins met een theelepel en spuit de kersencurd erin. Schep de meringue erop en brand deze af met een brander. Maak het af met taart en vlaaifruit kersen. Eet smakelijk!
Topping: 230g taart en vlaaifruit kersen Kersen
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *