Chicken Alfredo Lasagne

Wil je indruk maken op je familie en vrienden met een heerlijke maaltijd die ook nog eens makkelijk te bereiden is? Probeer dan eens deze smaakvolle Chicken Alfredo Lasagne! Deze lasagne is gevuld met sappige stukjes kip, romige Alfredo saus en mozzarella. Een combinatie die gegarandeerd iedereen aan tafel zal doen watertanden!

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
6 lasagnebladen
150 gram mozzarella
VOOR ALFREDO SAUS:
500 gram kipfilet
500 ml kookroom
150 gram champignons
2 el ongezouten boter
1 kleine ui
3 teentjes knoflook
30 gram Parmezaanse kaas
100 gram roomkaas
3 tl Italiaanse kruiden
1 tl peper
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Smelt eerst boter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn. Voeg vervolgens de champignons toe en bak ze mee. Voeg de stukjes kip toe en bak ze tot ze gaar zijn. Giet de kookroom in de pan en voeg ook de roomkaas, parmezaanse kaas, kruiden en zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.
Voor alfredo saus: 500g kipfilet 500 ml kookroom 150g champignons 2 el ongezouten boter 1 kleine ui 3 teentjes knoflook 30g parmezaanse kaas 100g roomkaas 3 tl Italiaanse kruiden 1 tl peper 1 tl zout
Done
2.

Schep een dun laagje van de alfredo saus in een ovenschaal en leg hierop een laagje lasagnebladen. Voeg dan wat mozzarella toe. Herhaal dit proces nog een keer, eindigend met een laagje alfredo saus en mozzarella bovenop.
Ingrediënten: 6 Lasagnebladen 150g mozzarella
Done
3.

Bedek de ovenschaal met bakpapier en aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant verbrandt. Bak de lasagne eerst 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Verwijder vervolgens het bakpapier en aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten op 200 graden, zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Maak de lasagne af met verse peterselie en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *