Chicken Alfredo Pasta (caloriearm)

Geniet van een heerlijk recept voor caloriearme Chicken Alfredo Pasta, een smaakvolle optie die zowel laag in calorieën als hoog in eiwitgehalte is. Deze romige pasta, gecombineerd met gekruide en sappige kip, vormt een verrukkelijke maaltijd. Bereid met verse tagliatelle pasta, biedt dit gerecht een perfecte balans tussen smaak en voedzaamheid.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram verse pasta
600 gram kipfilet
2 tl gerookte paprikapoeder
1 tl cayennepeper optioneel
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
1 tl peper
1 tl zout
VOOR ALFREDO SAUS:
1 el roomboter ongezouten
2 el bloem
3 teentjes knoflook
400 ml magere melk
100 ml pastawater
3 el light roomkaas
20 gram Parmezaanse kaas
1 tl gedroogde oregano
1 tl peper
1 tl zout
VOOR SAUS:
verse peterselie
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1.

Begin met het op smaak brengen van de kip met olijfolie, kruiden en zout. Meng alles goed door elkaar en bak de kip vervolgens in de airfryer op 200 graden gedurende 12-18 minuten, of in de oven op 180 graden gedurende 18-25 minuten.
Ingrediënten: 600g kipfilet 2 tl gerookte paprikapoeder 1 tl cayennepeper (optioneel) 1 tl knoflookpoeder 1 tl gedroogde oregano 1 tl peper 1 tl zout
Done
2.

Terwijl de kip gaart, voeg zout toe aan een pan met water en kook de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje van het pastawater voordat je de pasta afgiet.
Ingrediënten: 400g pasta 1 el zout
Done
3.

Nu is het tijd om de Alfredo saus te maken. Fruit eerst de knoflook en voeg vervolgens de bloem toe. Bak kort aan en voeg al roerend beetje bij beetje het pastawater toe. Voeg dan magere melk, light roomkaas, oregano, peper, zout en Parmezaanse kaas toe. Meng alles goed door elkaar tot de saus dikker wordt en voeg dan de gekookte pasta toe.
Voor Alfredo saus: 1 el boter 2 el bloem 3 teentjes knoflook 400 ml magere melk 100 ml pastawater 3 el light roomkaas 20g Parmezaanse kaas 1 tl gedroogde oregano 1 tl peper 1 tl zout
Done
4.

Leg de in reepjes gesneden kip bovenop de pasta en garneer met verse peterselie en extra Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *