Chicken Alfredo Pide
Geniet van een verrukkelijke culinaire ervaring met deze Chicken Alfredo Pide, een moderne draai aan de traditionele Turkse pide. Deze smakelijke creatie combineert de heerlijkheid van een klassieke pide met de romigheid van Alfredo saus, en wordt verrijkt met malse stukjes kip en sappige champignons.
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
400 gram kipfilet | |
100 gram champignons | |
200 gram mozzarella | |
1 medium ei | |
1 el sesamzaadjes | |
1 el ongezouten boter | |
1 snufje peper | |
1 snufje zout | |
VOOR DEEG: | |
300 gram bloem | |
1 medium ei | |
2 tl instant gist | |
1 el suiker | |
150 ml lauwe melk | |
30 gram zachte boter | |
1 tl zout | |
VOOR ALFREDO SAUS: | |
500 ml kookroom | |
2 el ongezouten boter | |
20 gram Parmezaanse kaas | |
1 tl knoflookpoeder | |
2 tl Italiaanse kruiden | |
0.5 tl peper | |
1 tl zout |
Bereidingswijze
1.
Maak als eerst het deeg met bloem, gist, suiker, zout zachte boter, lauwe melk en ei. Meng alles goed door elkaar en kneed het deeg een paar minuten. Voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig wordt. Maak er een bal van en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Ingrediënten:
300g bloem
1 medium ei
2 tl instant gist
1 el suiker
150 ml lauwe melk
30g zachte boter
1 tl zout
Done
2.
Voeg boter, kipfilet, peper en zout toe in een pan en bak de kip gaar. Gooi daarna de champignons erin, bak het even mee en zet het vervolgens opzij.
Ingrediënten:
400g kipfilet
100g champignons
1 el ongezouten boter
Snufje peper
Snufje zout
Done
3.
Maak in dezelfde pan de alfredo saus met boter, kookroom, roomkaas, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en zout. Meng het goed door elkaar, voeg de kip en champignons toe en zet het opzij.
Ingrediënten:
500 ml kookroom
2 el ongezouten boter
1 el roomkaas
20g Parmezaanse kaas
1 tl knoflookpoeder
2 tl Italiaanse kruiden
1/2 tl peper
1 tl zout
Done
4.
Rol het deeg vervolgens op en snijd het in 3 stukken. Bestrooi beide kanten met bloem en rol uit met een deegroller.
Done
5.
Verplaats het in een ovenschaal, bestrooi de zijkanten met mozzarella en vouw het op. Lepel de vulling erop en besmeer de zijkanten met geklutst ei. Voeg sesamzaadjes en mozzarella toe en bak het als laatst 20 minuten op 200 graden in de oven. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
200g mozzarella
1 el sesamzaadjes
1 medium ei
Done
Geef een reactie