Chicken Big Mac

60 minuten

medium

2

Hier is ie dan! De Big Mac met krokante chicken! Bij de maccie is het uitverkocht, maar vanaf nu maak je deze mega burger gewoon thuis. Check het recept voor deze overheerlijke Chicken Big Mac.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
300g kipfilet
4 handjes sla
1 kleine ui
1 augurk
4 plakjes cheddar
VOOR MARINADE
400 ml karnemelk
200 gram bloem
100 gram maizena
3 gram citroenrasp
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl uienpoeder
1 tl peper
2 tl zout
VOOR BREADING
150 gram panko of paneermeel
VOOR BIGMAC SAUS
100 gram mayonaise
100 gram ketchup
1 el relish
1 tl mosterd
1 el suiker
0.5 el natuurazijn

Bereidingswijze

1.

Snijd als eerst de kipfilet in tweeën en sla het daarna plat.
Done
2.

Pak daarna een kom en voeg bloem, maïzena, kruiden, citroenrasp en karnemelk toe. Roer het goed door elkaar, voeg de kip toe en laar het minimaal 30 minuten marineren.
Done
3.

Maak ondertussen de saus met ketchup, mayonaise, relish, suiker, natuurazijn en mosterd. Roer het door en zet het aan de kant.
Done
4.

Voor de breading heb je panko en tijm nodig, roer het door elkaar en bedek de kip aan beide kanten.
Done
5.

Bak de kip voor 7 à 8 minuten goudbruin en toast ondertussen de broodjes. Beleg de hamburgerbroodjes met saus, ui, augurk, sla, cheddar en de kip. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *