Chicken Briwat

Geniet van de authentieke smaken van Marokko met dit heerlijke recept voor Briwat met kip. Deze traditionele Marokkaanse lekkernij wordt bereid met knapperige loempiavellen, gevuld met malse stukjes uit elkaar getrokken kip, mihoen, geroosterde amandelen en een vleugje zoete honing, allemaal op smaak gebracht met kruiden. Nadat ze zorgvuldig zijn gevuld, worden deze briwatjes gebakken in de oven tot ze heerlijk knapperig zijn van buiten en toch sappig van binnen. Serveer ze als een verrukkelijk hapje of als een smaakvol voorgerecht op je volgende bijeenkomst. En voor die extra kick, vergeet niet om ze te dippen in een zijdezachte chilisaus.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
14 lomepiavellen
300 gram kipfilet
3 el olijfolie
70 gram mihoen
1 medium ui
2 teentjes knoflook
50 gram fijn gemalen amandelen
2 handjes verse peterselie
1 el honing
2 medium eieren
1 tl kurkumapoeder
1 tl peper
1 tl gemalen gember
0.5 tl kaneelpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl zout
VOOR BLOEMMENGSEL:
1 el bloem
3 el water
VOOR BOTERMENGSEL:
50 gram gesmolten boter
50 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze

1.

Kook als eerst de kip voor ongeveer 15-20 minuten en trek het uit elkaar met behulp van twee vorken. Rooster de amandelen in de oven en maal het fijn.
Done
2.

Fruit als eerst de ui en knoflook, voeg daarna kip, mihoen, geroosterde amandelen, peterselie, kruiden, zout en twee eieren toe. Meng alles goed door elkaar en bak het 5 minuten op laag vuur.
Ingrediënten: 300 kipfilet 3 el olijfolie 70g mihoen 1 medium ui 2 teentjes knoflook 50g fijn gemalen amandelen 2 handjes peterselie 2 medium eieren 1 tl kurkumapoeder 1 tl peper 1 tl gemalen gember 1 tl korianderpoeder 1 tl zout
Done
3.

Laat het afkoelen en knip de mihoen in klein stukjes. Voeg daarna honing en kaneelpoeder toe en zet het opzij.
Ingrediënten: 1 el honing 1/2 tl kaneelpoeder
Done
4.

Snijd de loempiavellen in tweeën, besmeer de onderkant met bloemmengsel en leg het erop. Besmeer ook de zijkant met bloemmengsel, vouw het 1 cm op en voeg 1 eetlepel gesmolten boter toe. Besmeer het goed over de loempiavellen, lepel 1 volle eetlepel van de vulling erop en vouw het in een driehoekige vorm.
Ingrediënten: 14 loempia vellen Voor bloemmengsel: 1 el bloem 3 el water Voor botermengsel: 50g boter 50 ml zonnebloemolie
Done
5.

Bak ze als laatst 15 minuten op 200 graden in de oven of 12 minuten in de airfryer op 180 graden (halverwege omdraaien). Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *