Chicken Bulgogi Brioche Toast
Heb je ooit Koreaanse street toast geprobeerd? Het is een brioche toast gevuld met pittige kip, een favoriet onder liefhebbers van de Koreaanse keuken. Een heerlijk tussendoortje dat een kick van pittige kip combineert met de zoete zachtheid van brioche brood… een echte aanrader!
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
250 gram kipfilet | |
2 sneetjes brioche brood | |
2 gekookte eieren | |
1 tl gedroogde peterselie | |
VOOR GOCHUJANG SAUS: | |
1 el gochujang | |
1 el sojasaus | |
0.5 el sesamolie | |
0.5 el basterdsuiker | |
1 teentje knoflook | |
1 tl gemalen gember | |
1 snufje zout | |
VOOR SRIRACHA-MAYO: | |
2 el mayonaise | |
1 el srirachasaus |
Bereidingswijze
1.
Kook als eerst de kip voor 30 min en werk het uit elkaar met 2 vorken. Maak daarna de saus met, gochujang, sojasaus, gemalen gember, knoflook, sesamolie en basterdsuiker. Meng alles door elkaar en zet het opzij.
Done
2.
Fruit vervolgens de ui en voeg de saus en gekookte kip toe. Roer het even en zet het apart.
Done
3.
Snijd daarna twee sneetjes brioche brood en toast ze aan beide kanten. Lepel de kip erin en maak het af met gekookte eieren, sriracha-mayo en gedroogde peterselie. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord