Chicken Calzone

We weten allemaal dat Italianen goed zijn in het maken van pizza’s. Ze hebben vele soorten, maar ze hebben ook dubbelgevouwen pizza’s! Ze noemen het Pizza Calzone en het betekent letterlijk: Pizza broekspijp! Het is van oorsprong de streetfoodversie van de gewone ronde pizza: doordat de vulling er niet af kan vallen, is de pizza makkelijker te vervoeren. Vandaag heb ik dus deze Calzone gemaakt met kip en deze was hemels! Tip: Dip het in knoflooksaus 🙂 Bekijk de video of lees het recept voor deze Chicken Calzone.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

4 van 3 reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
230 gram pizzadeeg
1 medium ei
200 gram mozzarella
2 el barbecuesaus
VOOR MARINADE KIP
200 gram kipfilet
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl cayennepeper
0.5 tl chilipoeder
0.5 tl zwarte peper
1 snufje zout
VOOR KNOFLOOKSAUS
3 el Zaanse mayonaise
100 gram crème fraîche
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde munt
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Pak een pan en doe de kipfilet erin, voeg de kruiden toe en bak het goudbruin. Trek met 2 vorken de kip uit elkaar, verplaats het in een kom en voeg Barbecuesaus toe.
Done
2.

Meng het goed door elkaar en lepel het op het pizzadeeg. Voeg mozzarella toe en vouw het dicht. Snijd de zijkanten van het deeg, druk de randen met je vingers en vouw het naar binnen (zie video)
Done
3.

Besmeer de pizza met geklopt ei en snij inkepen. Doe de calzone voor 15-20 minuten in de oven op 200°C. Eet smakelijk!
Done

3 Reacties

  • pascalle

    Super lekker vandaag zelf gemaakt. echter was ik de mozzarella vergeten, dit stond niet bij ingrediënten. kwam er tijdens het maken pas achter dat ik dit nodig had

    • mijnsmaak

      Hey Pascalle, excuses daarvoor. Ik zal het gelijk erbij toevoegen. Ben blij dat het heeft gesmaakt!

  • Emmilia

    Echt super lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *