Chicken Chipotle Quesadilla

60 min

makkelijk

2

Deze Quesadilla is rijk gevuld met malse stukjes kip en smokey chipotle saus. De toevoeging van knapperige paprika en zoete maïs geeft een perfecte balans van smaken en texturen. En natuurlijk mogen we de romige, Tex-mex kaas niet vergeten, die deze quesadilla extra cheesy maakt.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
300 gram kipfilet
1 el olijfolie
2 grote tortilla's
0.5 groene paprika
0.5 rode paprika
0.5medium ui
150 gram tex-mex kaas
1 el mais
1 tl cayennepeper
1 tl tacokruiden
1 snufje zout
VOOR SAUS:
2 el chipotle saus
2 el crème fraîche
1 el jalapeñosaus
1 el jalapeño
2 tl tacokruiden
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Snijd eerst de kipfilet in blokjes en marineer het met zonnebloemolie, tacokruiden, cayennepeper en zout. Meng alles goed door elkaar en zet het een half uur in de koelkast.
Ingredienten: 300g kipfilet 1 el olijfolie 1 tl tacokruiden 1 tl cayennepeper Snufje zout
Done
2.

Maak ondertussen de saus met crème fraîche, chipotle saus, jalapeno, jalapenosap, tacokruiden en zout. Roer het en zet opzij.
Voor saus: 2 el chipotle saus 2 el crème fraiche 1 el jalapeñosap 1 el jalapeño 2 tl tacokruiden Snufje zout
Done
3.

Bak daarna de ui en kip, voeg de paprika’s toe en lepel de saus erop. Bak het even en zet het apart.
Ingredienten: 1 el olijfolie 1/2 groene paprika 1/2 rode paprika 1/2 medium ui
Done
4.

Doe vervolgens de tortilla in een pan en voeg Tex-mex kaas, kip en mais toe. Vouw het dicht en bak het aan beide kanten. Eet smakelijk!
Ingredienten: 2 grote tortilla’s 150g Tex-mex kaas 1 el mais
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *