Chicken Karahi

35 min

medium

2

Vandaag neem ik jullie mee naar de Pakistaanse cuisine. Deze Chicken karahi is een van de populairste gerechten in Pakistan en dit is niet zomaar een gerecht. Want deze chicken karahi is een ultieme smaakexplosie! Ik heb dit voor het eerst gemaakt, maar ik weet zeker dat ik dit recept vaker ga maken. Bekijk de video of lees het recept voor deze overheerlijke chicken karahi.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
400 gram kipdijfilet of kipfilet
50 gram yoghurt ik heb magere yoghurt gebruikt
75 ml zonnebloemolie
25 gram boter
0.5 el tomatenpuree
2 medium tomaten
1 groene peper
0.5 el limoensap
3 teentjes knoflook
1 tl gember
1 tl garam masala
0.5 tl chilipoeder
1 tl zout

Bereidingswijze

1.

Pak een pan en voeg zonnebloemolie en boter toe. Laat de boter smelten en voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak de kip aan beide kanten voor een paar minuten.
Done
2.

Voeg vervolgens knoflook, gember, tomaat en tomatenpuree toe en roer het goed door. Doe de deksel erop en laat het sudderen voor 10 minuten op laag vuur.
Done
3.

Voeg daarna yoghurt, garam masala, chilipoeder, zout, groene peper en limoensap toe. Roer het weer goed door, strooi als laatst nog wat gember en peterselie (of koriander).
Done
4.

Laat het nog voor 5-10 minuten sudderen op laag vuur en de chicken karahi is klaar. Garneer met peterselie of koriander. Eet smakelijk!
Done

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.