Chicken Katsu (caloriearm)

Maak kennis met de caloriearme versie van het populaire Japanse gerecht Chicken Katsu. Deze variant is laag in calorieën maar hoog in eiwitten, waardoor het een gezonde keuze is voor liefhebbers van dit krokante kipgerecht. Geniet van de perfecte combinatie van malse kip en smaakvolle currysaus, allemaal binnen handbereik in dit makkelijk en snel te bereiden recept.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
600 gram kipfilet
75 gram cornflakes
2 eiwitten
1 el water
1 tl peper
1 tl zout
VOOR SAUS:
400 ml water
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 el roomboter
1 el bloem
3 tl currypoeder
1 tl gemalen gember
2 el ketchup
1 el oestersaus
1 el sojasaus
2 el appelmoes
1 tl stevia optioneel
2 tl zout

Bereidingswijze

1.

Breng de kip eerst op smaak met peper en zout. Dompel de kip vervolgens onder in een mengsel van eiwit met water en gemalen cornflakes. Bak de gepaneerde kip vervolgens in de Airfryer gedurende 15-18 minuten op 180 graden of bak deze in de oven gedurende 20-25 minuten op 200 graden.
Ingrediënten: 600 kipfilet 75g cornflakes 2 eiwitten 1 el water 1 tl peper 1 tl zout
Done
2.

Terwijl de kip gaart, fruit je de ui en knoflook in een pan. Voeg dan boter en bloem toe en bak het kort mee. Voeg vervolgens currypoeder, gemalen gember, sojasaus, oestersaus, ketchup en appelmoes toe aan de pan. Roer alles goed door, voeg water en zout toe, en laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
Voor saus: 400 ml water 1 el olijfolie 1 medium ui 2 teentjes knoflook 1 el roomboter 1 el bloem 3 tl currypoeder 1 tl gemalen gember 2 el ketchup 1 el oestersaus 1 el sojasaus 2 el appelmoes 1 tl stevia (optioneel) 2 tl zout
Done
3.

Blend de saus tot een gladde consistentie, giet het terug in de pan en laat het nog even pruttelen op laag vuur. Schep de currysaus over de gebakken kip en serveer het geheel met rijst en salade. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *