Chicken Kebab
In principe kan je met alle vleessoorten kebab maken, maar met kip zie je niet vaak. Deze chicken kebab heb ik in de airfryer gemaakt, in de oven kan het natuurlijk ook. Makkelijk en ook nog eens heerlijk! Lees het recept of zie de video voor het uitgebreide recept, eet smakelijk!
Geen Reviews
Ingrediënten
Porties Wijzigen
300 gram kipgehakt | |
1 handvol peterselie | |
1 teentje knoflook | |
2 tl chilipoeder | |
2 tl chilivlokken | |
1 tl komijnpoeder | |
1 tl zout | |
CACIK: | |
3 el Turkse yoghurt | |
0.25 komkommer | |
1 teentje knoflook | |
0.5 tl gedroogde munt | |
0.5 el citroensap | |
0.5 el olijfolie | |
1 snufje zout | |
UIENMIX: | |
0.5 rode ui | |
1 handvol peterselie | |
1 tl sumak |
Bereidingswijze
1.
Schep het gehakt in een kom en voeg een teentjes knoflook, handje peterselie en de kruiden toe. Roer het gehakt en laat het minimaal 1 uur marineren.
Done
2.
Maak ondertussen de uienmix en de cacık. Voeg de ingrediënten toe in een kom en roer het goed door.
Done
3.
Verdeel het gehaktmengsel rondom de spies en doe het in de airfryer of oven voor 15 minuten op 180 graden. Draai het om de 5 minuten om.
Done
4.
Serveer het met rijst of maak een wrap. Eet smakelijk!
Done
Geef een antwoord