Chicken Korma

Deze Chicken Korma brengt een perfect samenspel van smaken en structuren. Elke hap biedt een culinaire reis met de sappige kipfilet, de zoete ondertoon van de curry en de romigheid van kokosmelk. De toevoeging van aardappelen zorgt voor voldoening, terwijl de amandelstiften een nootachtige dimensie toevoegen.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
600 gram kipfilet
1 medium aardappel
1 medium ui
2 el ongezouten boter
2 el tomatenpuree
2 el yoghurt
120 ml kokosmelk
120 ml kookroom
1 el Amandelenstiften
2 el suiker
2 tl gehakte knoflook
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen komijn
2 tl korianderpoeder
2 tl garam masala
0.5 tl gemalen kardemom
0.5 tl kaneelpoeder
1 tl chilipoeder
1 tl kurkumapoeder
1 tl peper
1 tl msg optioneel
2 tl zout

Bereidingswijze

1.

Snij de kipfilet in grote blokjes, de aardappel in kleine blokjes en snipper de ui. Smelt boter in een pan, fruit de ui en bak de kip gaar.
Ingrediënten: 600g kipfilet 1 medium ui 2 el ongezouten boter
Done
2.

Voeg daarna gehakte knoflook, kruiden, zout, msg, tomatenpuree, yoghurt, kokosmelk, kookroom en suiker toe. Meng alles door elkaar, gooi de aardappelen en amandelenstiften erin en laat het 20 minuten sudderen op laag vuur. Serveer het met rijst, Paratha of naanbrood. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 1 medium aardappel 2 el tomatenpuree 2 el yoghurt 120 ml kokosmelk 120 ml kookroom 1 el amandelenstiften 2 el suiker 2 tl gehakte knoflook 1 tl gemalen gember 1 tl gemalen komijn 2 tl korianderpoeder 2 tl garam masala 1/2 tl gemalen kardemom 1/2 tl kaneelpoeder 1 tl chilipoeder 1 tl kurkumapoeder 1 tl peper 1 tl msg 2 tl zout Garnering: Koriander Amandelenstiften
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *