Chicken Rice Bowl

Deze kleurrijke Chicken Rice Bowl moet je proberen! Een perfecte combinatie met gele basmati rijst, gekruide kipdijfilet, sla, tomaat, srirachasaus en zelfgemaakte knoflooksaus. Check het recept voor deze overheerlijke Chicken Rice Bowl.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
VOOR MARINADE KIP
500 gram kipdijfilet of kipfilet
2 el Griekse yoghurt
1 el citroensap
1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
0.5 tl gemalen komijn
0.5 tl uienpoeder
0.5 tl kurkumapoeder
2 el olijfolie
2 tl zout
VOOR TOPPING
2 handjes sla
1 medium tomaat
1 pita brood
srichasaus
VOOR KNOFLOOKSAUS
125 gram Griekse yoghurt
80 gram mayonaise
1 tl citroensap
1 tl knoflookpoeder
1 snufje peper
1 tl gedroogde peterselie
0.25 tl suiker
0.5 tl zout
60 ml water

Bereidingswijze

1.

Pak een kom en voeg de kipdijfilets, kruiden, citroensap, yoghurt en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en laat het minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Done
2.

Maak ondertussen de rijst en de knoflooksaus.
Done
3.

Bak daarna de kipdijfilets op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin (ongeveer 5 minuten per kant) en snijd ze in kleine stukjes. Bak ze weer voor een paar minuten en voeg het toe aan de rijst.
Done
4.

Lepel nog een beetje tomaat, gooi er nog verse sla op, voeg pita brood toe en maak het af met knoflooksaus en natuurlijk Sriracha saus. Eet smakelijk!
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *