Chicken Udonnoodles

Probeer deze heerlijke Udonnoodles met kip en chili olie! Een explosie van smaken… met de perfecte combinatie van malse kip, subtiele zoetheid en een kick van pittigheid. Eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar lekker, dit recept voegt een vleugje Aziatische culinaire magie toe aan jouw keuken.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
2 pakjes udonnoodles 400g
1 el chili olie
1 kleine ui
4 teentjes knoflook
VOOR MARINADE:
3 el sojasaus
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen gember
0.5 tl peper
1 snufje zout
VOOR SAUS:
3 el sojasaus
0.5 el basterdsuiker
0.5 el honing
2 tl chilivlokken
1 tl gemalen gember
1 tl sesamolie
1 el water
GARNERING:
Ongezouten pinda's gemalen
Lente-ui

Bereidingswijze

1.

Breng als eerst de kip op smaak met sojasaus, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, gemalen gember, peper en zout. Laat het minimaal een half uur marineren in de koelkast.
Voor marinade: 300g kipfilet 3 el sojasaus 1 tl gerookte paprikapoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl gemalen gember 1/2 tl peper Snufje zout
Done
2.

Maak daarna de saus met sojasaus, sesamolie, water, chilivlokken, gemalen gember, basterdsuiker en honing. Roer het en zet het opzij.
Voor saus: 3 el sojasaus 1/2 el basterdsuiker 1/2 el honing 2 tl chilivlokken 1 tl gemalen gember 1 tl sesamolie 1 el water
Done
3.

Fruit vervolgens de ui en knoflook met chili olie en bak de kip gaar. Voeg udonnoedels en de saus toe en meng alles goed door elkaar. Garneer het met gemalen ongezouten pinda's en lente-ui. Eet smakelijk!
Ingrediënten: 2 pakjes udonnoodles (400 gram) 1 el chili olie 1 kleine ui 4 teentjes knoflook
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *