Chicken Vindaloo

80 min

medium

3

Chicken Vindaloo is een populair Indiaas currygerecht. Deze pittige maaltijd is heerlijk met naambrood en basmatirijst 😍 Check het recept voor deze overheerlijke Chicken Vindaloo.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
1 kg kipfilet
2 medium ui
300 ml water
2 el zonnebloemolie
VOOR MARINADE:
4 tl Kashmiri chilipoeder of chilipoeder
1 el gehakte gember
4 teentjes knoflook
2 tl korianderpoeder
2 tl gemalen komijn
1 tl kurkumapoeder
1 tl suiker
2 tl zout
5 rode pepers
2 gegrilde paprika's
3 el natuurazijn
3 el water

Bereidingswijze

1.

Maak als eerst de marinade met rode peper, gegrilde paprika, gember, knoflook, kruiden, azijn en een beetje water. Mix het in een hakmolen, snij daarna de kipfilet in grote blokjes en gooi het mengsel hierin.
Done
2.

Meng het goed door elkaar en laat het minimaal 30 minuten marineren. Fruit vervolgens de ui, gooi de kip erin en bak het gaar. Voeg daarna een beetje water toe en laat het 20 minuten sudderen. Serveer het met naanbrood en basmati rijst. Eet smakelijk!
Done

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.