Chipotle Taco met kalfsgehakt

Verwen jezelf met een verrukkelijk recept voor caloriearme Chipotle Taco’s met kalfsgehakt! Deze taco’s zijn niet alleen laag in calorieën, maar ook boordevol eiwitten, waardoor ze een perfecte optie zijn voor een gezonde levensstijl. Geniet van taco’s gehuld in chipotlesaus, gevuld met sappig kalfsgehakt, verse tomaten, peterselie en light mozzarella. Geef de taco’s een verfrissende twist met een lime ranch saus, waardoor elke hap een onweerstaanbare smaakbeleving wordt.

Geen Reviews

Ingrediënten

Porties Wijzigen
8 mini mais & tarwe tortilla’s
100 gram light mozzarella
400 gram kalfsgehakt
0.5 el olijfolie
0.5 el tacokruiden
1 tl zout
VOOR SAUS:
50 gram chipotle saus (salsa)
0.5 el tomatenpuree
200 ml water
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
0.5 el olijfolie
1 el limoensap
2 tl tacokruiden
1 tl zout
VOOR LIME-RANCH SAUS:
2 el zure room
1 el light mayonaise
1 el limoensap
1 el halfvolle melk
1 snufje knoflookpoeder
1 snufje peper
1 snufje zout

Bereidingswijze

1.

Begin met het maken van de lime-ranch saus door zure room, light mayonaise, limoensap, melk, knoflookpoeder, peper en zout te mengen. Zet de saus in de koelkast om op smaak te komen.
Voor lime-ranch saus: 2 el zure room 1 el light mayonaise 1 el limoensap 1 el halfvolle melk Snufje knoflookpoeder Snufje peper Snufje zout
Done
2.

Bak het kalfsgehakt gaar en voeg vervolgens de tacokruiden en zout toe. Meng alles goed door elkaar en zet het gehakt opzij.
400g kalfsgehakt 1/2 el olijfolie 1/2 el tacokruiden 1 tl zout
Done
3.

Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook. Voeg vervolgens de tacokruiden, limoensap, Chipotle saus, tomatenpuree, water en zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat het even sudderen op laag vuur.
Voor chipotle saus: 50g chipotle saus 1/2 el tomatenpuree 200 ml water 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 1/2 el olijfolie 1 el limoensap 2 tl tacokruiden 1 tl zout
Done
4.

Dep de tortilla's in de saus en leg ze apart. Voeg het gebakken gehakt toe aan de saus en meng het goed door elkaar. Leg de tortilla's in een pan en voeg het gehaktmengsel, verse peterselie, tomaat en light mozzarella toe.Vouw het dicht en bak de taco's aan beide kanten goudbruin.
Ingrediënten: 8 mini mais & tarwe tortilla’s 100g light mozzarella 1/2 tomaat 1 el verse peterselie
Done
5.

Serveer de taco's met de lime-ranch saus en limoen. Eet smakelijk1
Done

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *